Foto
 
 

Over de webmaster

Charlotte Op de basisschool wist ik al dat ik dierenarts wilde worden, dus toen we op de middelbare school moesten gaan kijken wat we wilden studeren - met behulp van allerlei testen en door naar allerlei open dagen te gaan - was ik snel klaar: diergeneeskunde. Al snel was ik er ook achter dat dit alleen in Utrecht kan en dat daar een numerus fixus op zit, er worden maar 250 mensen per jaar toegelaten. En er zijn ruim 1000 inschrijvingen. Toen moest ik gaan zoeken naar een alternatief voor als ik uitgeloot zou worden.

Ik dacht toen gelijk aan biologie, dat is een vaak gekozen alternatief, omdat het ook in Utrecht wordt gegeven en toch tenminste een heel klein beetje op diergeneeskunde lijkt. Het was pas toen mijn ouders met mijn broertje naar een algemene voorlichtingsdag gingen, dat ik er achter kwam dat je diergeneeskunde ook gewoon in België kan doen! Het klonk allemaal heel goed: geen loting, genoeg kamers, minder duur... maar op internet kon Charlotte ik maar weinig praktische informatie vinden.

Tijdens mijn eerste jaar in Antwerpen heb ik zelf een site gebouwd met een logboek om het thuisfront op de hoogte te houden van al mijn activiteiten. Op een forum waar ik ook actief ben, zag ik dat er veel vragen waren over diergeneeskunde studeren in België en toen heb ik besloten om mijn site ook meer informatief te maken.

Ik ben nu al ruim 5 jaar bezig met het onderhouden, bijwerken en uitbreiden van deze website. Sinds twee jaar verdien ik ook wat bij met het maken van websites voor anderen en natuurlijk moet ik ook nog studeren. Volgend jaar begin ik aan de tweede master in Merelbeke (bij Gent) en daar horen onder andere het afstudeerproject en klinieken bij, Charlotte en Walter waardoor ik het nog wel drukker zal hebben dan de afgelopen jaren. Maar ik vind de studie nog steeds heel leuk en interessant, dus dat gaat vast goedkomen.

Mail Charlotte
Lees Charlotte's weblog
Charlotte zit ook op Facebook en Hyves.