foto_studie
 

Knakworst

Knakworsten, sla, brood
Benodigdheden voor 2 boterhammen met knakworsten:
4 knakworsten (bij wijze van uitzonderingen hebben wij de dure verse (!) Knacki van Herta genomen, maar ook alleen omdat we bonnen hadden waardoor de worsten gratis waren), 4 sneetjes brood, sla (paar blaadjes is genoeg, rest van de krop bewaren we voor een andere keer), mayonaise (of iets anders om je brood mee te besmeren (mayonaise is wel ‘t lekkerst, hoor!))

Gebarsten knakworst
Keukenspul:
Magnetron of een pan (en bij voorkeur ook een waterkoker), bord, mes, groot mes, snijplank

Bereidingswijze:
Leg de knakworsten op een bord en zet dit in de magnetron. Verwarm de worsten gedurende 1 minuut op 850 Watt. Bij ons is een worst gebarsten, dit zorgde voor een vreemd geluid…
Knakworsten op brood
Snijd ondertussen wat blaadjes sla een beetje fijn en smeer vast de boterhammen met mayonaise. Leg de sla op 2 van de sneetjes. Haal de worsten uit de magnetron (ze zullen nu wel klaar zijn). Snijd de knakworstjes in de lengte door (dat eet makkelijker) en leg vier helften op een sneetje. Leg een ‘leeg’ sneetje erop en snijd de boterham door de helft.

Eet smakelijk!

Knakworsten op brood
Worsten uit blik kun je het beste in hun eigen vocht rustig verwarmen in een pannetje. Niet laten koken!
De worsten van Herta kunnen ook ‘au bain marie’. Breng daarvoor een beetje water aan de kook in een pannetje of in de waterkoker (dat gaat vaak sneller). Als het water kookt, gooi je de knakworsten erin en laat je het even staan. Het water niet opnieuw laten koken.

Top

28 juni 2010