foto_naar-belgie
 

Gent

Websites

Bij Kot@Gent kun je online een kot zoeken en je vindt er ook allerlei handige tips.
Je kan ook eens zoeken op Op kot in Gent.

Top

Locatie van je kot

Het eerste jaar diergeneeskunde in Gent krijg je voornamelijk les op Campus Ledeganckstraat. Af en toe krijg je ook practica op de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke (Salisburylaan).

Voor het eerste jaar zal het dus het handigst zijn om in het centrum een kamer te zoeken. Voor de volgende jaren verhuizen sommige studenten naar het rustige en landelijke Merelbeke. Anderen vinden de stad veel gezelliger en blijven daar. Van de stad naar Merelbeke is het op de fiets ongeveer 20-30 minuten. Je kan ook halverwege gaan zitten in bijvoorbeeld Ledeberg of Gentbrugge.
In Merelbeke zijn er wel minder kamers dan in Gent, het is tenslotte kleiner en er zitten alleen maar diergeneeskunde studenten, dus je moet wel op tijd beginnen met een kot zoeken daar.

Top

Studentenhome

De UGent verhuurt 1.355 gemeubelde kamers, 181 éénpersoonsstudio’s en 100 appartementen voor koppels. Deze homes staan in de buurt van de Burggravenlaan, tussen het Citadelpark en het Universitair Ziekenhuis. Zeer geschikt dus voor tijdens je eerste jaar, maar ook als je graag in de buurt van het centrum blijft wonen, is dit een goede optie.

De koten kunnen gehuurd worden door UGent-studenten met een diplomacontract en minstens 27 studiepunten (behalve in het afstudeerjaar). In een appartement mag je samen wonen met iemand die niet aan de UGent ingeschreven staat.

De maandelijkse huurprijs bedraagt € 238,- voor een kamer, € 310,- voor een studio en € 415,- voor een appartement inclusief energiekosten en gebruik van het internet.

Een plekje in een home moet je online aanvragen tussen maart en 1 mei.

Meer informatie

Top

Het contract

De UGent heeft op haar site een pagina over huisvesting, waar ze ook een modelhuurovereenkomst PDF ter beschikking stelt. Als je zo’n huurovereenkomst afsluit, ben je er ook zeker van dat je kamer tegen bepaalde ongelukkige gebeurtenissen verzekerd is.

Lees in alle gevallen zeker altijd het hele contract door, let op bepaalde wijzigingen die misschien in je nadeel zouden kunnen zijn. Let op de opzegtermijn van je kamer, hoe hoog de borg is en welke kosten er allemaal bij de huur zijn inbegrepen.

Top

28 juni 2010