foto_naar-belgie
 

Boudewijn

Ik studeer: Bodem, Water en Atmosfeer
Aan de: Wageningen Universiteit
Op kamers sinds: 15 augustus 2007
In: Wageningen

De zoektocht naar mijn kamer

Op 1 juni dacht ik: laat ik me eens proberen in te schrijven bij Idealis (woningbouwstichting van Wageningen). Toen dat lukte ging ik kijken in het woningaanbod of daar nog mooie kamers in stonden. Ik was opzoek naar een zelfstandige kamer, omdat ik graag een eigen douche en wc wilde hebben. Daar heb ik een aantal van gevonden. Ook één waar nog niemand op gereageerd had. Dus daar heb ik dan maar op gereageerd. Dat kon nog tot 2 juni 7.00 uur. Om 8.00 uur (op 2 juni) keek ik in m’n mailbox en daar zat een mailtje van Idealis in dat ik geselecteerd was om de woning te huren. Ik dus heel blij dat ik al zo gauw een kamer heb kunnen vinden. Maar ik wist nog helemaal niet hoe de kamer eruitzag, dus heb ik een mailtje naar de complexbeheerder gestuurd of ik de kamer eerst nog mocht bekijken. Dat was geen enkel probleem. Dus op 5 juni (mijn verjaardag) zijn m’n moeder en ik naar Wageningen gegaan, we hebben de kamer bekeken, maten opgenomen en foto’s gemaakt en ik heb de woning geaccepteerd. Bij Idealis heb ik het contract getekend en zo heb ik binnen 4 dagen een kamer bemachtigd.

Het inrichten van mijn kamer


Dat was een hele klus, omdat m’n kamer rare hoeken heeft bij het raam. Ook moest ik nog kijken of ik een hoogslaper nam of een gewoon bed. Ik ben toch voor een hoogslaper gegaan, omdat ik dan meer ruimte heb. Die heb ik voor 60 euro op Marktplaats gevonden. Mijn kamer had al een gloednieuw aanrecht met 2 kookplaten, ik had alleen nog een koelkast en magnetron nodig. De magnetron heb ik ook voor 50 euro op Marktplaats gevonden (een combi dus met oven) en de koelkast kon ik van thuis gebruiken (een campingkoelkastje). Een bank, tv, stoel, stalamp heb ik van m’n kamer thuis meegenomen. Een klerenkast stond er al. Ik heb wel andere vloerbedekking gekocht, omdat er lelijke bruine in de kamer lag. Ik heb ook een nieuwe eettafel, eetkamerstoelen en bureaustoel gekocht. Ik moet zeggen dat het wel goed gelukt is om m’n kamer in te richten. M’n zus heeft me nog geholpen om een goede inrichting te maken, maar uiteindelijk hebben we alle meubels ter plekke een beetje heen en weer geschoven.

Mijn eerste dag uit huis

Dat vond ik wel spannend. Je moet aan een heleboel dingen denken om mee te nemen. Kleren, voedsel, (fris)drank, etc. Omdat ik een eigen keuken heb, moest ik ook pannen, bestek, borden, bekers, kopjes etc. kopen. Een gedeelte heb ik van m’n oma gekregen, zij had nog wat over. De eerste avond was wel even wennen. Dan merk je pas hoe stil het is als je alleen bent. Een voordeel bij mij was dat ik begon met de introductie en dat daar voor de lunch en avondeten wordt gezorgd. Dus hoefde ik nog niet gelijk zelf te koken.

Top

16 augustus 2010