foto_naar-belgie
 

Chantal

Ik studeer: Schakel-masterprogramma ‘Organisatiebeleid’
Aan de: Universiteit Antwerpen
Op kamers sinds: september 2007
In: Antwerpen

De zoektocht naar mijn kamer

Dat ging niet heel soepel. Ik had mij eerst aangemeld op de campus van de universiteit Antwerpen (stadscampus). Dit had ik al in maart gedaan, er werd mij toen ook verteld dat ik 99% kans had op een kamer. Toen ik midden augustus nog niets had gehoord ben ik op kotweb gaan kijken. Omdat het natuurlijk al bijna aan het einde van de zomer was, was het meeste al verhuurd. Na een aantal mensen te hebben opgebeld ben ik naar één studio gaan kijken. Dit beviel mij meteen dus was ik na een week in het bezit van een kamer!

Het inrichten van mijn kamer

De studio was al bemeubeld. Maar als je zag wat ik allemaal mee had tijdens mijn verhuizing… niet normaal!! Allereerst had ik van twee eenpersoonsbedden, één tweepersoonsbed gemaakt. Maar na een aantal maanden heb ik deze uit elkaar gehaald en van één bed een bank gemaakt (tip: koop slaapkussens bij de Ikea (€ 1,50) en kussenslopen: goedkope bankkussens!) Omdat mijn kamer nogal wit was heb ik een aantal posters meegenomen, maar aan het begin van het jaar stond er ook een posterstand op de unief. Daar een enorme poster gekocht. Voor de rest heb ik mijn tv meegenomen.

Mijn eerste dag uit huis

Was eenzaam en stil. Buiten werd er enorm feest gevierd, maar omdat ik nog niemand kende bleef ik thuis.

Mijn eerste zelfgekookte maaltijd

Was erg lekker, gelukkig had ik al wat kookervaring. Al heeft iedereen denk ik wel een periode dat er veel wordt gehaald.

Wat ik verder nog kwijt wil

Bedenk van te voren goed wat je verwacht van je kamer. In België heb je daarin meer keus dan in Nederland.

Top

16 augustus 2010