foto_bachelor
 

Charlotte

Ik studeer: Diergeneeskunde
Aan de: UA, UGent
Op kamers sinds: medio september 2004
In: Antwerpen, Merelbeke

De zoektocht naar mijn kamer

… verliep soepel. Ik had vantevoren wat kamers geselecteerd uit het gigantische aanbod van Kotweb. Mijn vader heeft toen de kotbazen gebeld om te vragen of er nog een kamer vrij was en gelijk een afspraak gemaakt. We hebben in één dag alle koten (dat waren er 3) bezocht en eentje sprong er echt uit! We hebben toen gelijk het contract ondertekend.

Na het eerste jaar wilde ik toch graag mijn eigen plekje in de vorm van een studio. Via een gezamenlijke vriend hebben mijn vriend en ik toen twee studio’s gevonden in hetzelfde huis. Ik had de zolderkamer, ik had de hele verdieping voor mezelf! Nadeel was alleen de warmte in de zomer, de kou in de winter en de gigantische energie-rekening!

Het jaar daarop ben ik dan ook direct naar beneden verhuisd toen ik hoorde dat daar een kamer vrij kwam. De keuken is kleiner, de badkamer ook, maar de kamer zelf is groter, leuker in te richten en iets beter geïsoleerd.

Toen ik voor de rest van mijn studie naar Merelbeke moest verhuizen, maakte ik me niet veel zorgen over het vinden van een kot. Mijn vriend was het jaar daarvoor al naar het zuiden vertrokken en die had inmiddels min of meer een studio gereserveerd voor mij in het huis waar hij zat. Ik kon dus meteen verhuizen!

Het inrichten van mijn kamer

… was wat problematischer. Mijn kamer had aan één kant een behoorlijk schuine wand, aan de andere kant een schouw en wastafel en aan de andere twee muren een raam en een deur. Geen enkel ononderbroken recht stuk muur, dus het was even puzzelen waar ik mijn boeken- en garderobekast kwijt kon!

Mijn tweede kamer was nog moeilijker. En omdat dit een studio was, moest ik er ook nog een eettafel in kwijt! Lastig, maar het is gelukt!

Mijn derde kamer was voor mij wel het makkelijkste om in te richten. Er zijn redelijk wat rechte stukken muur, dus plek genoeg om allemaal kasten en tafels kwijt te kunnen. Het lastige was nu alleen de beste inrichting kiezen 😉

De studio in Merelbeke was wel lastig om in te richten. Hij is een stuk kleiner dan mijn vorige kamers en al half gemeubileerd. Mijn tafels en stoelen kon ik daarom niet meenemen. Uiteindelijk heb ik met wat creativiteit toch een handige inrichting bedacht: het bed dat er stond, staat nu op zijn kant achter m’n eigen bed zodat ik een leuk “plankje” heb voor decoraties en mijn eigen garderobekast is nu een boekenkast doordat ik de deuren eruit heb gehaald en extra planken heb laten zagen.

Mijn eerste dag uit huis

… was echt erg! Ik was de eerste avonden helemaal alleen: het was overbruggingsweek en mijn andere huisgenoten waren nog op vakantie of in Nederland. De hospita was er ook niet, dus het was echt uitgestorven. De eerste avond verveelde ik me dood. Gelukkig begonnen de overbruggingslessen gelijk op maandag, dus toen had ik wat te doen. En in mijn vrije tijd ben ik toen de omgeving gaan verkennen met de plattegrond in de hand. En toen de tweede dag een van m’n huisgenoten er weer was (die woonde er al 3 jaar of zo), heb ik gezellig kunnen praten. Zij heeft me toen ook het een en ander uitgelegd en verteld waar ik de supermarkt en het winkelcentrum kon vinden.

Mijn eerste zelfgekookte maaltijd

… was vast niet geweldig. Ik weet niet meer wat ik precies heb gegeten de eerste avond. Waarschijnlijk iets wat m’n moeder had klaargemaakt thuis. Maar de eerste keer dat ik aardappels ging koken was een ramp! Het merendeel was nog rauw, echt vies. En ze waren veel later klaar dan de groente en het vlees dat erbij moest. Wat dat betreft zijn m’n kookkunsten toch wel wat verbeterd!

Top

16 augustus 2010