foto_bachelor
 

De meubels

Een belangrijk onderdeel van de inrichting is natuurlijk het meubilair! Alles nieuw kopen is nogal duur, vooral voor de arme student, maar gelukkig zijn er meer mogelijkheden.

Meubels vinden

Aan een kamer zonder meubels heb je natuurlijk helemaal niks. Maar hoe kom je aan geschikte meubels? Nou, zo:

Top

Likje verf

Tweedehands tafels en kastjes zijn lekker goedkoop, maar ze zien er niet altijd even fris en mooi uit. In dat geval doet een likje verf vaak wonderen! Eerst even de oude verflaag opschuren, ontvetten en dan in je favoriete kleur overschilderen!

Met een andere kleur kan je nog wat decoraties aanbrengen. Je kan bijvoorbeeld bloemen/hartjes/auto’s/paarden/vliegtuigen uit een stuk karton of stevig papier snijden en deze vorm gebruiken om een leuke rand om de deurtjes te schilderen. Als je hiervoor een tamponeerkwast gebruikt, krijg je een leuk, beetje bobbelig effect!

Top

Stofferen

Banken beschilderen is natuurlijk niet zo’n goed plan. Als een bank alleen een beetje ouderwets stofje heeft, of er zitten wat vlekken op, kan een plaid of een laken de boel al een heel eind opknappen. Wat leuke kussentjes erbij en hij is weer als nieuw!

Als de kussens ook helemaal ingezakt zijn, kan je overwegen hem opnieuw te stofferen en er gelijk wat extra schuimrubber bij te stoppen in de zitting. Dit is natuurlijk wel veel werk en het laten doen is redelijk prijzig. Een andere mogelijkheid is gewoon wat oude platte kussens of dekbed onder de zitkussens leggen! Op die manier haal je de zitting wat omhoog en het is ook weer een stuk zachter.

Top

16 augustus 2010