Indeling maken
Als je alle meubels bij elkaar hebt gesprokkeld, is het tijd om te gaan bedenken hoe deze in je nieuwe kamer moeten komen. In oude huizen (want studentenhuizen zijn meestal oud) vind je kamers in alle soorten en maten. Daardoor lijkt het soms moeilijk alles een mooi plekje te geven, maar uiteindelijk valt het vaak toch mee.
Plattegrond
Ook hier komt het programma Floorplanner weer goed van pas. Maar je kan natuurlijk ook gewoon gebruik maken van de plattegrond die je hebt getekend en met papiertjes in de vorm van je meubelen gaan schuiven!
Eigen gewoontes
Dan moet je gaan nadenken over waar je je bed wilt hebben en waar je studeerplek. Als je het liefst bij daglicht werkt, zet je je bureau natuurlijk bij het raam. Als je wanneer je in bed ligt graag nog even TV kijkt, of je gebruikt je bed ook als bank, dan is de meest logische plek voor je TV natuurlijk tegenover je bed.
Dan zijn er natuurlijk ook nog studentenkamers waar je wordt geacht in je eigen kamer te koken en te eten. Wil je dan een aparte eettafel, eet je aan je extra grote bureau of op de bank voor de TV? Het is belangrijk je eigen gewoontes en leefwijze te kennen, zodat je de kamer op de voor jou ideale manier kan inrichten.
Eigen wensen
Omdat het inrichten van een kamer dus erg gebonden is aan je eigen wensen en stijl, is het erg moeilijk om zo even te vertellen hoe het ‘moet’. Voorbeelden geven kan wel natuurlijk! Hoe anderen hun kamer inrichten kan je lezen bij “De kamer van…” links in het menu.
Als je geslaagd bent in het maken van de perfecte inrichting voor je kamer, dan zijn wij heel benieuwd naar het eindresultaat! Mail ons.