foto_bachelor
 

Decoratie

Zo. Je zit in je nieuwe kamer in de beste studentenstad, je hebt wat meubels van huis meegenomen en een vriend van je vader had nog een mooie bank staan. De inrichting is compleet! Maar wat mist er dan nog?

Zonder decoraties is menig kamer maar saai. Een paar posters of leuke lijstjes aan de muur, een kleed op de grond en kussens op de bank of op je bed fleuren de boel al heel wat op! Voor al dit soort dingetjes kan je terecht bij de Expo, Xenos, Hema, Blokker, Ikea enzovoort.

Bromelia
Voor wat originelere spulletjes kan je eens kijken bij de Wereldwinkel. Daar verkopen ze leuke en mooie beeldjes en andere decoraties uit India, Ghana, Madagaskar en Tibet die tegen een eerlijke prijs zijn ingekocht. Je kan er ook terecht voor kaarten, speelgoed, koffie, chocola, wierook en sieraden!

Om een kamer helemaal ‘af’ te maken, zijn planten eigenlijk onmisbaar. Maar nu staan studenten natuurlijk niet bekend als mensen die planten elke week water geven en goed verzorgen. Een aantal planten kunnen wel tegen studenten, een Yucca is bijvoorbeeld erg sterk, maar ook succulenten als Peperomia en Senecio zijn makkelijk in de verzorging. Informeer eens bij een tuincentrum naar makkelijke planten, of zoek een kamerplantenboek (bij je moeder in de kast of bij de bibliotheek).
Voor de écht luie studenten zijn er altijd nog nep-planten die geen verzorging nodig hebben. Deze moet je alleen wél eens in de zoveel tijd even afstoffen…

Top

16 augustus 2010