Chinese mie met zoetzure saus
Benodigdheden voor 2 personen:
100 gram chinese mie, 1 paprika, 150-200 gram varkensvlees, ketjap marinade, ketjap manis, pot zoetzure saus (bijvoorbeeld van Uncle Ben’s), wokolie
Keukenspul:
Snijplank, schilmes, vleesmes, wok of hapjespan, spatel, vergiet of zeef, schaaltje.
Bereidingswijze:
Snijd de paprika en het vlees in dunne reepjes. Leg het vlees in een schaaltje en meng dit met een flinke scheut ketjap marinade.
Breng een grote hoeveelheid water aan de kook (het makkelijkste is om een deel in een pan op te warmen en de rest met een waterkoker aan de kook te brengen). Haal de pan van het vuur zodra het water heeft gekookt en voeg de mie er aan toe. Breek de mie in kleinere stukken voor het toevoegen. Laat dit even staan.
Verhit wokolie in de wok of hapjespan en voeg het vlees met de marinade toe. Bak op hoog vuur het vlees gaar en voeg daarna de paprika toe. Roer af en toe om tijdens het bakken. Voeg daarna de saus toe.
Giet ondertussen de mie af (het makkelijkste is het om het in een vergiet of zeef te gooien) en spoel het af met koud water. Doe dit ook in de wok zodra de saus warm is.
Nog even goed doorroeren en opdienen in bijvoorbeeld een chinees schaaltje met stokjes!
Eet smakelijk!