foto_bachelor
 

Nasi


Benodigdheden voor 2 personen:
Ongeveer 300 gram kipfilet of varkenslapje, wokgroente en/of taugé/wortelreepjes/prei, rijst (1 to 1,5 theeglas), ketjap, ketjap marinade (bijv. van Conimex), (wok)olie.

Keukenspul:

Snijplank, (vlees)mes, wok of hapjespan, gewone pan, kommetje of diep bord, spatel, opscheplepel, vork, theeglas.

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in kleine stukjes en leg dit in het kommetje of het diepe bord en giet hierbij een scheut marinade. Even omscheppen en eventueel nog wat marinade toevoegen. Laat dit een paar minuten intrekken.


Doe 1 tot 1,5 kopje rijst in de gewone pan en voeg hieraan water toe. Houdt 1,5 kopje water voor elk kopje rijst aan. Voor 1,5 kopje rijst is dat dus 2,25 kopje water. Breng dit aan de kook op hoog vuur en zet zodra het water kookt het vuur wat lager. Als het meeste water is weggekookt en er putjes in de rijst komen de rijst omscheppen met de vork. Zet het vuur helemaal laag om de rijst nog een beetje droog te stomen.


Giet ondertussen wat (wok)olie in de wok/braadpan en verwarm dit. Voeg het vlees toe met de marinade. Bak dit op hoog vuur even tot je geen rood vlees meer ziet en zet het vuur daarna wat lager. Braad het vlees nog even tot het gaar is (als de stukjes klein genoeg zijn duurt dit niet zo lang). Voeg dan de groenten toe (bewaar de taugé tot het laatst zodat het knapperig blijft). Schep het regelmatig om zodat alles warm wordt. Voeg naar smaak ketjap toe.

Voeg als laatste de rijst toe en schep alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat ketjap toe. Bak er nog een lekker spiegeleitje bij om het helemaal af te maken.

Eet smakelijk!

Top

28 juni 2010