Macaroni met ham en kaas
Benodigdheden voor 2 personen:
150 tot 200 gram macaroni, katenspek of hamreepjes (ca. 200 gram), zakje geraspte kaas, boter om in te bakken, ui.
Keukenspul:
Snijplank, (vlees)mes, schilmes, koekenpan of wok, gewone pan, spatel, opscheplepel, vork.
Bereidingswijze:
Snijd de ui in kleine blokjes en de katenspek in reepjes. Zet ondertussen vast wat water op voor de macaroni. Dat gaat het snelste met een deel in de pan en de rest in de waterkoker.
Smelt de boter in de pan. Zodra dit goed heet is, de plaat wat lager zetten en de ui en ham toevoegen. Al roerend bakken op middelhoog vuur. Ondertussen de macaroni koken.
Als de macaroni gaar is het overtollige water afgieten.
Als ook de spek klaar is, kan je dit toevoegen aan de macaroni. Voeg de geraspte kaas toe en schep het goed door.
Voeg naar smaak Maggi toe.
Voor een complete maaltijd kan je er een lekkere salade bij maken met tomaat en paprika.
Eet smakelijk!