Pastasalade met tonijn
Naar een recept uit Kook! op eigen benen.
Benodigdheden voor 1 persoon:
100 gram macaroni, een blikje tonijn op olie, tomaat, halve paprika, stuk komkommer, sla (of een zakje rauwkost), yoghurt, mayonaise, peper, zout, paprikapoeder.
Keukenspul:
Snijplank, schilmes, gewone pan, lepel, vergiet of zeef, schaal of diep bord.
Bereidingswijze:
Kook een flinke hoeveelheid water in de pan.
Voeg de macaroni toe zodra het water kookt en laat dit verder koken op lager vuur (let op dat het niet overkookt) en roer af en toe om vastplakken te voorkomen. Proef na 10 minuten even of het gaar is (de macaroni moet ‘al dente’ zijn). Als de macaroni goed is, giet je het af in een vergiet of zeef en spoel je het na met koud water.
Was en snijd de sla, komkommer, tomaat en paprika en doe dit (of de inhoud van het zakje rauwkost) in de schaal. Laat de olie uit het blikje tonijn lekken en snijd de tonijn fijn. Meng dit door de sla. Voeg de macaroni toe en meng het geheel door elkaar met 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayonaise en een theelepel paprikapoeder.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Gebruik in plaats van tonijn gerookte zalmfilet.