foto_index
 

Belgische rekening

Bij veel grote winkels in België kan je betalen met je Nederlandse PIN-pas, mits deze het Maestro-logo heeft. Voor de rest zal je moeten zorgen dat je genoeg contant geld bij je hebt, of je kan een Belgische rekening openen.

Jongerenrekening

Als je jonger bent dan 25 jaar, is een betaalrekening (ook wel zichtrekening genoemd) vaak gratis. Bij een dergelijke jongerenrekening krijg je een betaalpas, vaak met de mogelijkheid om Proton (dat is het Belgische equivalent van de Chipknip) en natuurlijk Bancontact (het Belgische pinnen, soms ook wel MisterCash genoemd) te gebruiken.

De drie grootste banken met een jongerenrekening zijn KBC, BNP Paribas Fortis en ING. Alle drie bieden ze jongeren een gratis rekening met betaalkaart, Proton en een aantrekkelijke rente.

Top

Rekening openen

Het is geen enkel probleem om als Nederlander een dergelijke rekening te openen, als je maar een (kot)adres in België hebt waar ze de post naar toe kunnen sturen. Uiteraard wel je paspoort meenemen.

Een Fortis jongerenrekening (Mine Pack) kan je online openen. Als je meer informatie of persoonlijk advies wilt, kan je het beste langsgaan bij een van de kantoren.

De KBC-Compactrekening lijkt niet online aan te vragen te zijn, maar ook hier kan je natuurlijk eens langsgaan op een van de kantoren.

Bij ING heb je de keus tussen een e-rekening, waarbij je alle acties online uitvoert, en een ‘groene’ rekening wat een min of meer normale zichtrekening is. De eerste is uiteraard online aan te vragen. Voor persoonlijk advies bezoek je het beste een kantoor bij jou in de buurt.

Top

8 juli 2010