foto_index
 

Uitgaan

TD’s

TD staat voor Thé Dansant, een sjieke maar ouderwetse naam voor ‘fuif’. In Antwerpen worden TD’s veelal georganiseerd in De Konijnepijp. Dat is een oude bunker nabij campus Drie Eiken. Met uitzondering van de examenperiodes en zomervakantie is er eigenlijk elke week wel minstens één TD.
In Gent zijn veel studentenfeesten in Het Boerderijtje bij de faculteit diergeneeskunde en in de Overpoortstraat in Gent.

Top

Antwerpen

Naast TD’s worden er ook nog verschillende gala’s en de cocktailparty georganiseerd door verschillende studentenverenigingen. Deze feesten vinden vaak plaats in clubs in het centrum.
In het centrum vind je natuurlijk ook tal van cafeetjes (waaronder een heel gezellige Irish Pub op de Groenplaats) en dansgelegenheden zoals Café Local aan de Waalsekaai en Café d’Anvers aan de Verversrui.

Buiten het centrum (in de buurt van Metropolis) vind je nog Noxx: een club met verschillende zalen, VIP-lounge en live optredens van DJ’s. Er wordt voornamelijk dance-muziek en R&B gedraaid.

Top

Gent

Hij is al eerder genoemd: de Overpoortstraat. Een begrip bij de Gentse student, een hele straat met enkel café’s, clubs en shoarma-tenten. Genoeg vermaak voor een hele nacht en op donderdag is het overal stampvol. Uiteraard zijn er in het centrum nog zat leuke restaurantjes en cafeetjes.

Top

28 juni 2010