foto_index
 

Bijbaantje

Als arme student heb je misschien niet genoeg aan je studiefinanciering om in je levensonderhoud te voorzien. Dus neem je er een baantje naast. Maar als je in België wilt gaan werken, moet je even goed kijken wat je nog meer moet regelen.

Baantje zoeken

In de weekenden of in de zomervakantie werk je wellicht het liefst in Nederland. Je kan dan

Als je liever ‘s avonds na je colleges werkt, of in het weekend wellicht in België blijft, is het uiteraard makkelijker om daar een baantje te zoeken. Ook daar kan je uiteraard eens informeren bij bijvoorbeeld de supermarkt aan het einde van de straat, of de nachtwinkel om de hoek. Er zijn natuurlijk ook uitzendbureaus, bijvoorbeeld Tempo Team (voorheen Vedior), maar ook op Studentenjobs.be kan je een uitgebreid overzicht van vacatures vinden.

Zorg altijd dat je er verzorgd uit ziet, dat je je netjes en beleefd gedraagt en je flexibel opstelt. Vooral het laatste is belangrijk bij uitzendbureaus: ze kunnen nou eenmaal sneller en makkelijker iets voor je vinden als het je niet uitmaakt waar, wanneer en hoe lang je werkt!

Top

Belasting

Als je in België een bijbaantje hebt, moet je net als in Nederland belasting betalen. Hoeveel dit is en welke voorwaarden eraan verbonden zijn, kan je lezen op Nederlanders studeren in België.

Top

Verzekering

Zodra je in België aan het werk gaat, moet je zorgen dat je ook een Belgische zorgverzekering hebt. Meer hierover kan je hier lezen.

Top

28 juni 2010