foto_bachelor
 

Tips & tricks

Besparen

Koop als treinkaartje tussen Roosendaal en Antwerpen/Gent altijd een enkele reis en hoop dat je niet gecontroleerd wordt: je kaartje is dan 2 maanden geldig. Beter nog: neem een kortingskaart van de NMBS.
Lees meer over het openbaar vervoer in België

Schaf een SIM-kaart aan van een Belgische telecomprovider om te bellen en smsen met je vrienden in België. Je vrienden in Nederland bel je het goedkoopst via Skype.
Lees meer over telefonie

Ga verstandig om met water en electriciteit: laat apparaten niet in stand-by staan, neem een douche in plaats van een bad, repareer je lekkende kraan, doe het licht uit als je niet in de kamer bent, laat de kraan niet lopen tijdens het tanden poetsen, kook met het deksel op de pan, doe de verwarming uit als je niet thuis bent enzovoort.

Top

Handig om in huis te hebben

Schaf een goedkope gereedschapskist aan, bijvoorbeeld de Fixa van Ikea. Dan kan je zelf dingen ophangen en kleine reparaties uitvoeren.

Zorg dat je een bepaalde basishoeveelheid aan voedsel hebt. Rijst, macaroni en groenten in blik zijn lang te bewaren en komen altijd wel van pas. Er bestaan ook hamburgers in folieverpakking die je alleen nog maar hoeft op te warmen. Op die manier heb je altijd iets te eten.

Top

28 juni 2010